Ako pomôcť teenagerovi s jeho osobným štýlem

Či už má vaše dieťa 13 alebo 19 rokov, všetko, čo potrebuje na to, aby si našlo svoj jedinečný štýl, nájdete práve tu.

Čo je to osobný štýl a prečo je dôležitý

Osobný štýl je spôsob, akým sa jedinec rozhodne prezentovať svetu cez svoje oblečenie a doplnky. Pre teenagera je nájdenie svojho štýlu cestou k sebapoznaniu a sebavyjadreniu.

Teenagerka na skateboarde

Ako môžete pomôcť vy ako rodič

  • Podpora a povzbudzovanie: Prvým a najdôležitejším krokom je podporiť vaše dieťa v jeho hľadaní. Prijmite a oceňte jeho snahu o originalitu a nezávislosť.
  • Stanovenie rozpočtu: Dajte svojmu dieťaťu určitý rozpočet na oblečenie. To mu umožní oblečenie samostatne vyberať, rozhodovať o svojom štýle a porozumieť hodnote peňazí.
  • Otvorený dialóg: Vytvorte priestor pre diskusiu o móde a štýle. Spýtajte sa na jeho názory a poskytnite mu svoj pohľad.
  • Inšpirácia z médií: Preskúmajte spolu rôzne módne štýly, trendy a ikony. Časopisy, filmy, sociálne médiá - všetky tieto zdroje vám môžu poskytnúť inšpiráciu.
  • Experimentovanie: Nechajte svoje dieťa experimentovať s rôznymi štýlmi. Niektoré veci sa mu budú páčiť viac, niektoré menej, to všetko je súčasťou procesu.
  • Kvalita verzus kvantita: Učte svoje dieťa rozlišovať medzi kvalitnými kúskami oblečenia a rýchlou módou. Kvalitné oblečenie vydrží dlhšie a je často eticky a ekologicky výhodnejšie.

Teenagerka s mamou

 

Prečo by mal teenager skúsiť práve secondhand?

  • Jedinečnosť a originalita: Secondhandové obchody sú skvelé pre hľadanie oblečenia, ktoré je mimo mainstreamových módnych trendov. Každý kus oblečenia má svoj vlastný príbeh a unikátny vzhľad, čo umožňuje vášmu dieťaťu vyjadriť svoj osobný štýl.
  • Udržateľnosť: Nakupovanie v secondhande je ekologicky priaznivé. Pomáha znižovať odpad a znečistenie, ktoré vytvára rýchla móda, a súčasne podporuje recykláciu a obnovu zdrojov. Pre dnešných teenagerov je urdržiteľnosť veľká téma.
  • Ekonomická výhoda: Secondhandové oblečenie – a hlavne to značkové – je často k dispozícii za zlomok pôvodnej ceny, čo umožňuje vášmu dieťaťu nakupovať viac za menej. Ideálne pre mladých ľudí s obmedzeným rozpočtom.
  • Vzdelávacia príležitosť: Nakupovanie v secondhande môže byť tiež výukovou skúsenosťou. Teenageri sa môžu naučiť, ako hľadať kvalitné kúsky, ako porovnávať ceny a aké dôležité je podporovať udržateľné nákupy.

Oblečenie pre teenagerov

Vývoj osobného štýlu je dobrodružstvo, ktoré nám pomáha lepšie pochopiť samých seba a svet okolo nás. Majte na pamäti, že každý štýl je jedinečný a správny, pokiaľ je to niečo, čo vaše dieťa naozaj miluje a cíti sa v tom dobre. Takže či už je váš teenager fanúšikom vintage módy, miluje punk rock alebo si obľúbil minimalizmus, vždy ho podporujte a povzbudzujte v jeho hľadaní. Skúste spoločne objavovať svet secondhandových obchodov.

Nie ste si istí, akú veľkosť oblečenia na Brumlovi zvoliť? Zaujíma vás, ako v Brumlovi prevádzame veľkosti? Podrobné informácie nájdete tuv článku Ako rozlíšiť značenie veľkostí detského oblečenia.

Máte viac detí v rôznych vekových kategóriách? Praktické informácie nájdete aj v týchto našich článkoch:

Čo by nemalo chýbať v šatníku novorodenca

Ako obliecť batoľa do každého počasia: praktický sprievodca

Príprava na prvý deň v škôlke: na čo nezabudnúť

Oblečenie pre školákov - čo sa oplatí nakúpiť v second hande

Obľúbené značky second hand oblečenia

  • a ďalšie...
  • a ďalšie...