Oblečenie pre školákov - čo sa oplatí nakúpiť v secondhande

Ako rodič chcete pre svoje dieťa vždy to najlepšie, čo zahŕňa aj výber oblečenia. Deti rastú veľmi rýchlo a občas môže byť nákladnejšie udržať krok s ich rastom a vývojom.

 Secondhandové oblečenie je tak skvelou alternatívou, ktorá vám umožní šetriť peniaze bez toho, aby ste museli uberať na kvalite a štýle.

Ziaci odchadzajuci zo skoly

Prečo nakupovať detské oblečenie v secondhande?

Nákup detského oblečenia v secondhande je nielen praktický, ale aj veľmi rozumný krok. Táto voľba prináša množstvo výhod, ktoré sú dnes už za hranicou iba úspory peňazí. Toto sú hlavné dôvody, prečo sa stále viac rodičov rozhoduje pre túto alternatívu:

  • Úspora peňazí: Detské oblečenie je často veľmi málo nosené, pretože deti skrátka rýchlo rastú. Nakupovaním v secondhande môžete získať veľmi zachovalé a niekedy dokonca aj nové oblečenie za zlomok pôvodnej ceny.
  • Šetrnosť k životnému prostrediu: Nakupovaním použitého oblečenia pomáhate znížiť dopyt po novovyrobenom oblečení a tým znižujete svoju uhlíkovú stopu.
  • Variabilita a originalita: Secondhandové obchody ponúkajú širokú škálu štýlov a značiek, ktoré nemusia byť vo vašej lokalite k dispozícii. Vaše dieťa tak môže mať úplne unikátny šatník

Recyklacia oblečenia

Čo sa oplatí nakúpiť v secondhande?

Z druhej ruky sa oplatí nakupovať prakticky všetko! Tu je ale niekoľko tipov, na čo sa zamerať pre maximálny pomer cena/výkon:

  • Základné kúsky: Tričká, rifle, mikiny a ďalšie základné kúsky sú skvelou voľbou. Často sú vyrobené z odolných materiálov a to, že už prešli práčkou a sušičkou, je zárukou, že s prvým praním nestratí tvar alebo farbu. 
  • Oblečenie pre špeciálne príležitosti: Šaty na prvý školský deň, slávnostné oblečenie na Vianoce, kostýmy na karneval alebo Halloween… Toto všetko sú kúsky, ktoré sa nosia len párkrát, takže je veľká šanca, že ich nájdete v secondhande v skvelom stave. A navyše nebudete musieť utrácať stovky za veci, ktoré využijete párkrát.
  • Športové oblečenie a outdoorové vybavenie: Športové oblečenie a outdoorové vybavenie môže byť drahé, keď sa kupuje nové, takže sa oplatí hľadať tieto kúsky práve v secondhande.
  • Sezónne oblečenie: Bunda a otepľovačky na zimu, plavky a klobúky na leto, softshellky a nepremokavé veci na jar a na jeseň. Sezónne oblečenie je ďalšou kategóriou, kde môžete ušetriť, pretože sa často nosia len po obmedzenú dobu.
  • Značkové kúsky: Značkové oblečenie je výrazne drahšie, keď je nové. Secondhandové obchody ponúkajú značkové kúsky za oveľa prijateľnejšie ceny.

Detske halloweenske tekvice

Na čo si dať pozor pri nákupe secondhandového tovaru

Pri nákupe secondhandového oblečenia venujte pozornosť niekoľkým kľúčovým veciam:

  • Stav oblečenia: Aj keď sa jedná o použité oblečenie, malo by byť stále v dobrom stave. Na Brumlovi uvádzame stav oblečenia pri každom kúsku.
  • Kvalita materiálov: Kvalitné materiály sú odolnejšie a dlhšie vydržia. Pri každej položke u nás nájdete tiež informáciu o materiáli. Sami sa potom môžete rozhodnúť, aký materiál vám vyhovuje lepšie.
  • Veľkosť: Veľkosti sa môžu líšiť v závislosti na značke. U nás na Brumlovi na označenie veľkosti vychádzame z číslovania, kedy danému veku detí zodpovedá konkrétna veľkosť. Viac o priraďovaní veľkostí sa dočítate aj v článku Ako rozlíšiť značenie veľkostí detského oblečenia. Pokiaľ vám aj napriek tomu niektorý z kúpených kúskov nesadne, máte u nás možnosť jednoduchého vrátenia.

Dúfame, že vám tento článok pomôže pri plánovaní šatníka vašich školákov. Akonáhle vaše deti nastúpia do školy, ich potreby a preferencie sa môžu rýchlo meniť a nakupovanie v secondhande je praktickým a efektívnym spôsobom, ako držať krok s ich rastom a meniacimi sa trendami bez toho, aby ste pritom zaťažovali svoj rozpočet. Prajeme vám šťastné a udržateľné nákupy!

Nie ste si istí, akú veľkosť oblečenia na Brumlovi zvoliť? Zaujíma vás, ako v Brumlovi prevádzame veľkosti? Podrobné informácie nájdete tu v článku Ako rozlíšiť značenie veľkostí detského oblečenia.

Máte viac detí v rôznych vekových kategóriách? Alebo by vás len zaujímalo, aké obliekacie výzvy vás čakajú v ďalších obdobiach detského vývoja? Praktické informácie nájdete aj v týchto našich článkoch:

Čo by nemalo chýbať v šatníku novorodenca

Ako obliecť batoľa do každého počasia: praktický sprievodca

Príprava na prvý deň v škôlke: na čo nezabudnúť

Ako pomôcť teenagerovi s hľadaním jeho osobného štýlu

Obľúbené značky second hand oblečenia

  • a ďalšie...
  • a ďalšie...