Príprava na prvý deň v škôlke: na čo nezabudnúť

Pokiaľ tento rok prvýkrát posielate svoje dieťa do materskej školy, možno už premýšľate, čo všetko budete potrebovať kúpiť a pripraviť.

V tomto článku vám prinášame zopár praktických rád a tipov, ktoré by vám mali pomôcť v predstave toho, čo je potrebné pre svojho malého predškoláka pripraviť.

Děti ve školce

Škôlkový zoznam

Väčšina materských škôl rodičom s predstihom posiela zoznam vecí, ktoré ich deti budú v septembri potrebovať. Z vlastnej skúsenosti vieme, že každá škôlka má svoj vlastný zoznam a zatiaľ čo niektoré veci zostávajú rovnaké pre všetky škôlky, ako napríklad papučky alebo oblečenie na von, niektoré veci sa predsa len líšia.

Čo budete určite potrebovať

  • pohodlné oblečenie do triedy - tričko, tepláky, sukne, bavlnené šaty - sami viete, v čom sa vaše dieťa cíti najpohodlnejšie
  • prezuvky do triedy - väčšina škôlok upozorňuje na nevhodnosť nazúvacích šľapiek
  • náhradné spodné prádlo, náhradné oblečenie - u malých detí radšej viac
  • oblečenie na pobyt vonku, vrátane športovej obuvi
  • pyžamo na popoludňajší odpočinok
  • kefka na zuby, pohárik, zubnú pastu - predškoláci
  • papierové vreckovky - podľa inštrukcií škôlky
  • gumáky, pršiplášť

Oblečení pro předškoláky

Označenie a ukladanie oblečenia

Všetko škôlkové oblečenie by deti mali mať podpísané. Ako označiť oblečenie do škôlky môže byť pre rodičov výzvou, menovky sú ale jednoduché a efektívne riešenie. Samolepky, nažehlovačky - v dnešnej dobe stačí pogooglit a zoženiete hneď niekoľko variantov riešenia. V škôlke má každé dieťa svoju skrinku alebo aspoň priehradku. Doplňujte mu do skrinky oblečenia podľa potreby a kúpte mu aj vrecko na oblečenie do škôlky, ktoré pomôže udržať veci pohromade.

Praktické rady týkajúce sa obliekania

  • Samostatné obliekanie - uistite sa, že sa vaše dieťa dokáže samo obliecť a vyzliecť. To sú zručnosti, ktoré bude v škôlke potrebovať.
  • Zabudnite na pančuchy - tie môžu byť pre malé deti komplikované. Aj keď sú praktické, mnoho detí s nimi má problémy a obliekajú sa im ťažko.
  • Topánky radšej na suchý zips - topánky na šnúrovanie nie sú najlepšou voľbou pre deti, ktoré ešte nevedia viazať šnúrky.

Recyklace dětského oblečení

Ako ušetriť na detskom oblečení

Je jasné, že nákup nového oblečenia pre deti môže byť nákladný, najmä keď berieme do úvahy rýchlosť, akou škôlkové deti rastú. Preto sa oplatí hľadať alternatívne spôsoby, ako ušetriť.

Secondhandové oblečenie pre deti je jednou z týchto alternatív a mnoho rodičov ho už objavilo ako skvelú možnosť.

Secondhandové oblečenie je rovnako kvalitné ako nové, môžete ho ale získať za zlomok ceny. Navyše nakupovaním secondhandového oblečenia prispievate k ochrane životného prostredia, pretože oblečenie tak dostáva svoju druhú šancu.

Na čo si dať pozor pri nákupe secondhandového tovaru

Pri nákupe secondhandového oblečenia venujte pozornosť niekoľkým kľúčovým veciam:

  • Stav oblečenia: Aj keď sa jedná o použité oblečenie, malo by byť stále v dobrom stave. Na Brumlovi uvádzame stav oblečenia pri každom kúsku.
  • Kvalita materiálov: Kvalitné materiály sú odolnejšie a dlhšie vydržia. Pri každej položke u nás nájdete tiež informáciu o materiáli. Sami sa potom môžete rozhodnúť, aký materiál vám vyhovuje lepšie.
  • Veľkosť: Veľkosti sa môžu líšiť v závislosti na značke. U nás na Brumlovi na označenie veľkosti vychádzame z číslovania, kedy danému veku detí zodpovedá konkrétna veľkosť. Viac o priraďovaní veľkostí sa dočítate aj v článku Ako rozlíšiť značenie veľkostí detského oblečenia. Pokiaľ vám aj napriek tomu niektorý z kúpených kúskov nesadne, máte u nás možnosť jednoduchého vrátenia.

Máte viac detí v rôznych vekových kategóriách? Alebo by vás len zaujímalo, aké obliekacie výzvy vás čakajú v ďalších obdobiach detského vývoja? Praktické informácie nájdete aj v týchto našich článkoch

Čo by nemalo chýbať v šatníku novorodenca

Ako obliecť batoľa do každého počasia: praktický sprievodca

Oblečenie pre školákov - čo sa oplatí nakúpiť v second hande

Ako pomôcť teenagerovi s hľadaním jeho osobného štýlu

Obľúbené značky second hand oblečenia

  • a ďalšie...
  • a ďalšie...