Aby vietor ani dážď Vaše dieťa neohrozil

Výber detského oblečenia a obuvi môže byť niekedy tvrdý oriešok. Akonáhle sa vysporiadame so zimnou výbavou, čaká nás príprava na jar. Jar, rovnako ako jeseň, prináša so sebou pľačkanice, vietor, dážď, kaluže a bahno. A pretože deti sú neuveriteľne aktívne a stále v pohybe a kaluže a blato sú pre nich magnet, je potrebné vybrať kvalitné a nepremokavé oblečenie, teda nohavice, bundu, čižmy a prípadne tiež aj klobúk a pršiplášť. Dáme Vám zopár rád a tipov, na čo sa zamerať. Dážď ani mokro nemusia byť prekážkou, pokiaľ viete, ako deti obliecť.

Nepremokavosť na prvom mieste

Na jar a na jeseň sa nezaobídete bez nepremokavého oblečenia, ktoré však nie je tak teplé, ako zimné. Ak budete chcieť ušetriť, môžete si zvoliť lacnejšiu variantu tohto oblečenia, ktoré disponuje tzv. náterom. Drahšie varianty sú vyrobené pomocou funkčných membrán, ktoré sú aj priedušné. V takomto oblečení sa dieťa nebude zbytočne potiť a navyše zostane v suchu za každých okolností. Dá sa povedať, že neprepustí ani kvapku vody.

Z nepremokavého oblečenia môžete zakúpiť buď zvlášť nohavice a bundu alebo najlepšie ako komplet. Veľmi praktické sú bundy, ktoré sa skladajú z dvoch vrstiev. Vnútorná vložka sa dá pomocou cvočkov vybrať a hneď máte zo zimnej bundy jarnú.

Softshellové oblečenie do každého počasia

V poslednej dobe je veľmi obľúbený materiál nepremokavého oblečenia softshell. Ide o vysoko moderný funkčný materiál, ktorý v sebe ukrýva praktickú kombináciu priedušnosti, tepelnej izolácie a samozrejme je aj dostatočne nepremokavý. Softshell je veľmi slušivý a tiež príjemný na dotyk. Navyše sa tento materiál dá využiť na bundy aj na nohavice, je vhodný prakticky do každého chladnejšieho počasia. 

Deti skáču do kaluží

Každý rodič dobre vie, že deti milujú kaluže. Radi do nich skáču, málokedy sa vyhnú nie len kalužiam, ale tiež zablateným miestam. Ak nechcete, aby boli od hlavy až po päty mokré, je dôležité dbať nie len na nepremokavé oblečenie, ale aj na vhodnú obuv. Tú tvoria čižmy, ktoré by rozhodne nemali chýbať v šatníku najmenších. Veľmi praktické sú takzvané sťahovacie čižmy, ktoré majú v hornej časti gumu a dajú sa ľahko utiahnuť. Takto sa do nich nedostane voda ani blato. Ponuka čižiem je naozaj pestrá, v chladnejšom počasí si môžete zvoliť aj zateplené vložky, ktoré zaistia, aby malo dieťa nohy stále v teple.

Nepremokavé doplnky

Súčasťou jarnej a zimnej výbavy sú tiež doplnky v podobe čiapky a rukavíc, ktoré by mali tiež byť z nepremokavého materiálu. Veľmi praktický je nepremokavý klobúčik a ľahšie rukavice do dažďa a do mokra bez podšívky.

Obľúbené značky second hand oblečenia

  • a ďalšie...
  • a ďalšie...