Ako rozlíšiť značenie veľkostí detského oblečenia

Oblečenie, ktoré na Brumlovi nakúpite, k nám prichádza prevažne z Anglicka.

Preto vás môže prekvapiť, keď si v našom sortimente vyberiete veľkosť tak ako ste zvyknutí – podľa výšky vášho dieťaťa (98, 104, 110, 116 atď.), ale doma na tričku alebo nohaviciach uvidíte neznáme značenie. Je to preto, že napríklad Anglicko, USA a Austrália používajú iný systém číslovania detského oblečenia.

Značenie podľa veku alebo podľa centimetrov

Americké, anglické a austrálske značenie oblečenia vychádza z veku dieťaťa. Používajú buď značenie v mesiacoch, ako je 18-24m alebo 12-18m, alebo neskôr pre staršie deti je to už v rokoch, ako je 7-8 alebo 10-11. Američania majú dokonca označenie pre batoľatá = toddler, a tak na tričkách môžete vidieť označenie ako 2T alebo 3T, pričom T je batoľacia veľkosť.

Americké a anglické (alebo austrálske) veľkosti však nie sú úplne rovnaké. Tu je niekoľko príkladov:

USA

UK

Európa

Austrália

18-24 m

18 m

80-86 cm

18 m

4T

3-4

98-104 cm

4

14

11-12

146-152 cm

12

Ako vidíte, veľkosť v Amerike odporúčaná pre deti od 1,5 do 2 rokov, je vo Veľkej Británii a Austrálii odporúčaná iba pre deti od 1,5 roka. Rozhodujúce je ale slovo odporúčaná. Každé dieťa je iné a rastie iným tempom alebo má iný genetický základ od svojich rodičov.

Veľkosti prevádzame za vás

Na Brumlovi nájdete oblečenie rozdelené podľa veľkosti v centimetroch, nemusíte si teda lámať hlavu s prepočítavaním veľkostí rôznych značiek a môžete nakupovať podľa toho, aké je vaše dieťa skutočne vysoké.

Nedivte sa potom, že na šatách nebude napísaná napríklad veľkosť 92, ale veľkosť 2T. Je to preto, že všetok tovar triedime podľa európskych štandardných veľkostí a vy si môžete vybrať tú, ktorú nosí vaše dieťa.

Ku každému kúsku oblečenia priraďujeme vždy jednu správnu veľkosť, neuvádzame rozsah veľkostí. Na označenie veľkosti vychádzame z číslovania, kedy danému veku detí zodpovedá konkrétna veľkosť. Po otvorení konkrétneho kusu v e-shope však nájdete aj ďalšie užitočné informácie, ako je dĺžka rukávov alebo celková dĺžka.

Velikosti oblečení převádíme

Nie ste si istí, akú veľkosť detského oblečenia zvoliť? Pripravili sme pre vás Sprievodcu veľkosťami, v ktorom nájdete aj tabuľky veľkostí detského oblečenia.

Zaujímalo by vás, aké obliekacie výzvy vás čakajú v jednotlivých obdobiach detského vývoja? Praktické informácie nájdete aj v týchto našich článkoch:

Čo by nemalo chýbať v šatníku novorodenca

Ako obliecť batoľa do každého počasia: praktický sprievodca

Príprava na prvý deň v škôlke: na čo nezabudnúť

Oblečenie pre školákov - čo sa oplatí nakúpiť v second hande

Ako pomôcť teenagerovi s hľadaním jeho osobného štýlu

Obľúbené značky second hand oblečenia

  • a ďalšie...
  • a ďalšie...