Kostýmy a slávnostné oblečenie - čo sa oplatí kúpiť v secondhande

Sezónne udalosti predstavujú v detskom svete magické okamihy plné radosti a spomienok. Či už je to Halloween v škôlke, rodinný Štedrý večer či veselý karneval, kde sa malí chlapci a dievčatká menia na princezné, pirátov alebo superhrdinov. Každá z týchto príležitostí má svoje nezameniteľné čaro.

A čo je neodmysliteľným doplnkom týchto zážitkov? No predsa oblečenie! Vianočné svetre s roztomilými sobmi, kostýmy s dušikmi alebo farebné karnevalové kreácie – správne oblečenie dokáže detské zážitky ešte umocniť. Keď ale vezmeme do úvahy realitu rýchleho rastu našich detí a často vysoké ceny sezónneho oblečenia, môže sa nám nákup týchto kúskov javiť ako finančne neefektívny. No nemusí to tak byť. Čo ak existuje možnosť, ako zariadiť, aby vaše deti boli skvelo oblečené na každú príležitosť, a zároveň šetriť peňaženku? Vitajte vo svete second handového detského oblečenia, kde kvalita, originalita a prijateľná cena idú ruka v ruke.

Najlepšie secondhandové sezónne kúsky

Halloweenske kostymyHalloweenské kostýmy: Halloween je pre deti nielen sviatkom duchov a čarodejníc, ale aj príležitosťou na výber nového a vzrušujúceho kostýmu. Ako ale dobre vieme, detské preferencie sa menia takmer rovnako rýchlo ako počasie. Jeden rok chcú kostým v štýle Dia de los Muertos a ďalší rok chcú vyzerať ako Wednesday Adams. Vďaka second handu môžeme deťom dopriať radosť nového kostýmu každý rok bez obáv z prázdnej peňaženky.

 


 

Vianocne oblecenieVianočné svetre a pyžamá: Kto by odolal roztomilým vianočným svetríkom a tričkám s motívmi snehuliaka, sobov alebo snehových vločiek? Sú ideálne na rodinné fotenie pri vianočnom stromčeku, no využijete ich aj pri návštevách príbuzných. Vianočný sveter nemusíte vytiahnuť zo skrine len na Štedrý večer, poslúži počas celého adventného obdobia.

Karnevalové kostýmy: Karneval je časom detských fantazií a radosti. Obľúbené postavy z rozprávok, superhrdinovia z komiksov, zvieratká z obľúbených kníh - počas karnevalu je možné všetko, vaše deti sa môžu stať čímkoľvek. V second hande môžete objaviť unikátne a autentické kostýmy, vďaka ktorým vaše dieťa zaručene nezanikne v dave.

Oblečenie na špeciálne rodinné príležitosti: Špeciálne rodinné udalosti vyžadujú výnimočné oblečenie. Či už ide o svadby, krstiny alebo iné veľké slávnostné udalosti, v second hande nájdete širokú ponuku slavnostného oblečenia, ktoré presne zapadne do týchto výnimočných okamihov a zároveň zaň neutratíte zbytočne vysokú sumu.

Oblečenie na focenieOblečenie na fotenie: Fotky vedia uchovať okamih. A kto by nechcel, aby jeho dieťa na rodinných fotkách vyzeralo skvelo? Pre dievčatká môžete v second hande nájsť krásne tylové šaty, trblietavé sukne, elegantné bolerka či teplé kabátiky. Pre chlapcov tu nájdete elegantné nohavice, módne vesty, štýlové saká alebo svetríky na gombíky, ktoré dodajú fotografiám ten správny šarm.

 

Prečo nakupovať detské sezónne oblečenie v secondhande?

Výber detského oblečenia pre špeciálne príležitosti môže byť radostným, ale niekedy aj nákladným procesom. Zvlášť, keď vieme, že niektoré kúsky budú oblečené iba raz alebo párkrát. Tu je niekoľko dôvodov, prečo je nákup sezónneho oblečenia v second hande ideálnou voľbou:

Úspora peňazí: Sezónne oblečenie, či už ide o halloweensky kostým alebo slávnostné šaty, býva často drahšie. Vzhľadom k tomu, že deti tak rýchlo rastú, môže byť nákladné kupovať im takéto nové kúsky každý rok. Second hand ponúka kvalitné oblečenie za zlomok pôvodnej ceny, čo vám umožní ušetriť, a zároveň urobiť radosť svojim deťom.

Šetrnosť k životnému prostrediu: Každým nákupom v second hande prispievate k ochrane našej planéty. Namiesto toho, aby oblečenie skončilo na skládke, dostáva druhú šancu. Tým sa znižuje potreba výroby nového oblečenia, čo šetrí zdroje a znižuje emisie skleníkových plynov.

Unikátnosť: Chcete, aby vaše dieťa nezaniklo v dave? V second hande môžete naraziť na jedinečné kúsky, ktoré v bežných obchodoch nenájdete. Či už ide o svetrík s vianočným motívom alebo karnevalový kostým, vaše dieťa bude mať zaručene originálny vzhľad.

Kvalita: Predstava, že second hand znamená nižšiu kvalitu, nie je tak úplne na mieste. Sezónne oblečenie, najmä to, ktoré je určené na špeciálne príležitosti, je často oblečené len raz. Predstavte si, že vaše dieťa má perfektný kostým na Halloween alebo krásne vianočné šaty, ale budúci rok mu už nebudú veľkostne sedieť. Práve takýto tovar sa dostane do second handu vo vynikajúcom stave a vy tak môžete získať skoro nový kus oblečenia za zlomok jeho pôvodnej ceny.

DIY kostýmy z basic secondhandových kúskov

Nestíhate kúpiť už hotový kostým? Nezúfajte! Oplatí sa mať doma základné basic kúsky ako sú čierne a biele legíny, tepláky a tričká. Tieto jednoduché kúsky je potom možné využiť ako základ pre originálne DIY kostýmy. Keď k nim pridáte pár vecí, ktoré určite nájdete doma, môžete vytvoriť nezabudnuteľný a jedinečný kostým.Tu je niekoľko nápadov:

Kostlivec

Oblečenie: Čierne tričko a čierne legíny alebo tepláky.

Postup: Jednotlivé kosti vytvorte jednoducho nalepením bielej lepiacej pásky na čierne oblečenie.

 

 

Malý lupič

Oblečenie: Pruhované tričko a čierne legíny alebo tepláky, čierna čiapka.

Postup: Masku vystrihnite z čierneho papiera alebo zafarbite biely papier na čierno, pripevnite pomocou gumičiek alebo povrázkov. Na biele vrecko alebo plátenú tašku nakreslite symbol dolára alebo koruny pomocou fixky na textil, no postačí aj obyčajná fixka.

Dážď

Oblečenie: Čierne tričko a čierne legíny alebo tepláky, čižmy.

Postup: Klobúk polepte dutým vláknom zo starého vankúša pomocou tavnej pištole. Môžete prípadne použiť aj vatu. Kvapky vystrihnite z modrého filcu, látky alebo lepenky a pripevnite modrou priadzou alebo špagátom ku klobúku.

Olaf

Oblečenie: Biele tričko, biela čiapka.

Postup: Jednotlivé prvky vystrihnite z čierneho, bieleho a oranžového filcu alebo lepenky a pripevnite na oblečenie pomocou tavnej pištole. Na čiapku pripevnite chlpaté modelovacie drôtiky.

 

Dnešný svet rýchlej módy môže byť finančne náročný. Najmä pre rodičov, ktorí vytvárajú svojim deťom všetky tie nezabudnuteľné zážitky, ktoré sa do detskej pamäte vrývajú svojou radostnou a jedinečnou atmosférou. Nákup detského oblečenia v second hande je nielen ekonomicky výhodný, ale aj ekologicky zodpovedný a originálny spôsob, ako obliecť vaše deti pre každú špeciálnu príležitosť.

 

Obľúbené značky second hand oblečenia

  • a ďalšie...
  • a ďalšie...