Ako obliecť deti na zimu

Deti by mali stráviť každý deň minimálne hodinu na čerstvom vzduchu. S tým síce súhlasíme, ale mali by sme ich vybaviť adekvátnym oblečením.

Teraz, keď sa jeseň pomaly prehupuje do zimy, sú veľké výkyvy počasia na dennom poriadku. Ráno je ešte príjemne a popoludní sa zlovestne zatiahne, začne fúkať silný vietor, ktorý so sebou občas prinesie sneženie alebo dážď.

Určite si ešte spomeniete, ako vás mamička do tohto počasia obliekala. Keď sme zapátrali v pamäti my, museli sme skonštatovať, že nám veľa vrstiev oblečenia bránilo naplno si užiť hru. Preto sme postupne zvršky odkladali, a potom sa mamičky čudovali, ako to, že máme plné noštenky, keď nás obliekli ako cibule!

Vďaka ľahším materiálom s lepšou výhrevnosťou už nemusíme deti baliť do oblečenia ako krehké darčeky. Pri výbere hľadajte označenie outdoor, čo znamená, že je určené na von a má vlastnosti, ktoré udržia vaše dieťatko v suchu a teple.

 

Funkčné oblečenie

Má viac funkcií, ako už názov napovedá, pretože udržiava teplo, je ľahké, priedušné, odvádza vlhkosť a často býva aj nepremokavé. Na trh bolo prvýkrát uvedené asi pred štyridsiatimi rokmi vo Švédsku.

Deťom pre hranie sa alebo šport v snehu určite vyberte kvalitnú termobielizeň a funkčnú nepremokavú kombinézu, ktorá je ľahká, priedušná a udrží ich v teple.

 

Šušťáky a fleece

Na prechádzky v začínajúcich mrazoch zvoľte zateplené šušťákové bundy alebo thermo bundy a nebojte sa ani fleecových búnd a nohavíc.

Veľmi obľúbené sú aj zateplené vesty, ktoré dávajú väčšiu voľnosť v pohybe.

 

A čo na hlavu?

Hovorí sa, že hlavou uniká až 70 % tepla. Niektorí odborníci v súčasnosti síce proti tomu namietajú, ale detskí lekári tvrdia, že je dôležité mať dutiny v teple. S tým môžu pomôcť detské baranice, pletené alebo fleecové čiapky. K nim nezabudnite teplý šál, ktorý sa hneď tak nerozviaže. Pokiaľ ju nezoženiete, kúpte tú, ktorá sa vám páči a našite na ňu (pripevnite) cvoky, ktoré kúpite v galantérii.

Po uviazaní sa voľné konce pod krkom uzlom zopnú a šál zostane na mieste.

"Neviem, ako to robí, ale Kuba vie nájsť jednu jedinú mláku široko ďaleko a spadnúť do nej. A to sa radšej nehovorím o tom, ako vyzerá, keď vonku sneží alebo prší. Ale už to tak neriešim. Kúpila som niekoľko búnd, kombinéz a šusťákových nohavíc, takže sa vždy iba prezlečie a beží zas na záhradu. Jediné, čo naozaj nechápem je, čo robí s rukavicami. Včera som to počítala, máme ich 27, ale bohužiaľ nie párov. Vždy jednu stratil. Ani neviem, prečo si doma tie zvyšné nechávam. Rovnako ho to nemotivuje k tomu, aby si na ne dával väčší pozor. "Beata, zákazníčky z Prahy.

 

 

 

 

 

Obľúbené značky second hand oblečenia

  • a ďalšie...
  • a ďalšie...