Dámske pončo, viete ako ho nosiť?

Milujete elegantné oblečenie, v ktorom sa budete cítiť slobodne a neviazane? Jeseň a zimu tento rok znovu ovládajú dámske pončá. Dámske pončo prináša veľa výhod, oproti zimnej bunde boduje eleganciou, nad zimným kabátom vyniká športovým dizajnom. Máloktoré oblečenie je tak variabilné ako práve pončo. V súčasnej dobe ho nájdete v každom obchode s módou, a to hneď v niekoľkých variáciách. Viete ako nosiť pončo a k čomu sa najviac hodí?

Čo je to pončo?

Dámske pončo sa dá označiť ako „kríženec“ svetra a pleteného zvršku. Zoženiete ich v rôznej podobe, jednofarebné aj viacfarebné, krátke, dlhé, skrátka aké vás len napadnú. Ide v podstate o veľký kus látky s otvorom na prestrčenie hlavy a niektoré modely majú aj otvory na ruky. Aj napriek tomu, že pončá majú stále rovnaký strih, vyrábajú sa z rôznych materiálov a sú navrhované tak, aby podliehali módnemu diktátu. Dámske pončo má po rozložení jednoduchý štvorcový tvar a jeho pôvod je neodmysliteľne spojený s Mexikom.

Navyše je pončo vhodné pre každú ženu bez ohľadu na typ postavy a vek. Elegantne potlačí nedostatky postavy a vyzdvihne jej prednosti. Dámske pončo je aj skvelým riešením pre ženy s nadváhou alebo pre tehotné ženy s bruškom. Pončo sa dokonale prispôsobí ich zväčšujúcemu sa brušku.

Ako nosiť pončo?

Možno Vás napadne, že budete v ponče vypadať trochu „krabicovite“. Predsa je to iba voľný kúsok oblečenia, ktorý príliš nelichotí postave.  Opak je však pravdou, keď viete ako na to. Široké a rozviate pončo doplňte úzkymi džínsami alebo legínami. Skrátka doprajte voľnému zvršku priliehavý spodný diel. Celý model bude potom pôsobiť vyrovnane. Pokiaľ chcete opticky predĺžiť nohy, nezabudnite na čižmy s podpätkom. A pozor aj na jednoduchý fígeľ. Pokiaľ vám príroda dopriala vyššiu postavu, spokojne si môžete zvoliť dlhšie pončo, ale ženy s nižšou postavou by sa radšej mali zamerať na kratšie modely, ktoré zbytočne opticky nezmenšujú. 

V chladnom zimnom počasí oceníte dámske pončo s kapucou, ktorá zahreje nie len telo, ale aj hlavu.

S čím pončo nosiť?

Dámske pončo môžete nosiť prakticky s čímkoľvek. To je jeho najväčšia prednosť. Pončo sa hodí k džínsom, k sukni, k šatám alebo k legínam, skrátka čo Vás len napadne. Veľkým hitom tohtoročnej  sezóny sú strapce a etno štýl. Obľúbené sú aj prúžky a kocky. Dajte voľný priechod svojej fantázii a nebojte sa trochu experimentovať. Je najvyšší čas oživiť svoj šatník o tento praktický módny kúsok, v ktorom sa budete perfektne cítiť v každej situácii. Strapce sú navyše veľmi rafinované a romantické, dokonale vyzdvihnú Vašu ženskosť a zmyselnosť. Vsaďte na uvoľnenú módu a nenechajte sa ničím obmedzovať.  A pokiaľ chcete zohnať  lacné dámske pončo, sledujte ponuku nášho second handu.

Obľúbené značky second hand oblečenia

  • a ďalšie...
  • a ďalšie...