• Oblečení
  • Blog
  • Toto majú deti na tričkách najradšej

Toto majú deti na tričkách najradšej

11.12.2019

Animované filmy majú radi ako deti, tak aj dospelí. Niet teda divu, že aj oni občas privítajú módnu vlnu s najobľúbenejšou postavičkou.

Deti ale na módu nehľadia. Budú pokojne nosiť mikinu s Elzou z Ľadového kráľovstva až do roztrhania. To nás zaujalo, a tak sme si urobili takú malú štatistiku najpredávanejších detských motívov.

Nesmrteľný Disney
Jeho animované filmy ľudia zbožňujú už od roku 1923, kedy začal s kreslenými groteskami. Veľkým prelomom bola Snehulienka a sedem trpaslíkov a myšiak Mickey. Od tej doby sa tieto postavičky a obrázky ďalších Disney princezien objavujú na oblečení detí a dospelých z celého sveta.
Podľa svetových štatistík je práve myšiak Mickey a jeho partnerka Minnie najčastejšie používanou postavičkou na oblečení. Môže za to samozrejme aj skvelý marketingový a PR tím, ktorý vie, ako tieto motívy dostať na oblečenie celebrít. A akonáhle sa objaví napríklad niekto zo slávneho klanu Kardashianových s tričkom alebo kabelkou s kamienkami, ktoré tvoria rozosmiatu tvár jedného z dvojice animovaných myšiakov, sú veľké predaje zaručené.


Blesk McQueen
Malí chlapci nemali dlho ku komu vzhliadať. Hrali sa na vojakov, zbierali kartičky športovcov, ale pravý boom prišiel až s Toy Story. Po tomto filme sa pridali ďalšie postavičky a teraz už niekoľko rokov víťazí Blesk McQueen z animáku Autá. A ako sme zistili, úplne najlepšie kombinácia je uterák, obliečky, pyžamko a mikinka. To ocení každý chlapec.


Ľadová Elza
Na ňu nemôžeme zabudnúť. A vlastne nielen na ňu. Okrem Elzy deti alebo skôr dievčatká milujú aj Annu a Olafa. Ukazujú to nielen obrovské predaje oblečenia, školských pomôcok, zošitov a písacích potrieb s ich portrétmi, ale tiež veľké množstvo užívateľov hernej aplikácie Ľadové kráľovstvo, ktorá sa dá stiahnuť do telefóna alebo tabletu. Je to tzv. Match three - teda spájanie 3 rovnakých motívov.


Kitty navždy
Hello Kitty vytvorila japonská výtvarníčka Juko Šimizu a trvalo niekoľko rokov, kým sa kreslená mačička dostala do Ameriky. A ešte o niečo dlhšie, než sa z nej mohli potešiť aj deti v Európe. Aj keď už je to viac ako desať rokov, čo spadla z vrcholu rebríčka obľúbenosti, stále má svojich verných fanúšikov.

Keď sa spýtate detí, za akú postavičku by chceli na karneval, väčšina z nich odpovie, že za Mimoňov. Žltí nezbedníci svojím vzhľadom málinko pripomínajú rodinu Simpsonovcov, ale tu táto podobnosť končí. Veľmi obľúbené sú tiež príbehy mašinky Toma a tučniakov z Madagaskaru.

Z českých rozprávkových postáv už mnoho rokov vedie Krtko, ktorého osud je v budúcnosti trochu neistý, vzhľadom k právam na jeho užívanie. Ale necháme sa prekvapiť.

A aké postavičky teraz frčia u vás?

Máme i další články

Obľúbené značky second hand oblečenia