Zimné detské bundy, ako vyberať?

Vyberáte detskú zimnú bundu a premýšľate o tom, na aké parametre sa zamerať? Dobre si premyslite, aké by mala mať funkcie a ako by mala vyzerať. Nezabúdajte, že dobrá zimná vetrovka tvorí základné vybavenie do studeného počasia. A pretože detská zimná bunda nie je práve najlacnejšia záležitosť, jej výber by sme rozhodne nemali podceňovať. Dáme Vám pár tipov, ako na to.

Kvalita na prvom mieste

Pri výbere dbajte predovšetkým na kvalitu, ktorá hrá najdôležitejšiu úlohu. Detská vetrovka by mala byť vyrobená predovšetkým z priedušného materiálu, ktorý perfektne odvádza pot. Malé deti  sú veľmi aktívne, sú neustále v pohybe a ľahko sa zapotia. Keď vetrovka premokne, dieťa ľahko prechladne a ochorie. Okrem priedušnosti  je dôležitá aj nepremokavosť, pretože v zime často sneží alebo prší. 

Čo sa týka strihu, vyberajte si radšej dlhšie zimné vetrovky, ktoré siahajú aspoň pod zadok, aby dokonale zakrývali hornú časť tela. To oceníte najmä v škôlke, keď nebude dieťaťu ťahať na chrbát, ak sa mu vyhrnie košeľa  alebo tričko z nohavíc. Nezabúdajte tiež na dôležité doplnky ako je kapuca, zapínanie na zips a reflexné prvky, ktoré by mali byť neodmysliteľnou súčasťou detskej bundy. 

Aký vodný stĺpec?

Hlavným údajom na detskej zimnej bunde, o ktorý by ste sa mali zaujímať a kontrolovať ho, je schopnosť odolávať vode. To poznáte podľa vodného stĺpca, ktorý znamená vodeodolnosť. Za nepremokavú bundu považujeme tkaninu, ktorá má vodný stĺpec minimálne 1500. Samozrejme, že čím vyšší je vodný stĺpec, tým lepšie. V súčasnosti sú na trhu detské zimné bundy s vodným stĺpcom 3000 až 20 000 mm vodného stĺpca. Medzi špičkové bundy patria tie, ktoré majú vodný stĺpec 8000 mm. 

Nezabúdajte na praktické detaily

Čím bude detská bunda pohodlnejšia a praktickejšia, tým lepšie sa v nej bude dieťa cítiť. Dôležité je aby bola nie len pohodlná, ale aby sa aj dobre obliekala. Predsa len malé deti sa neradi obliekajú, to poznáme asi všetci. Praktická je odopínacia kapuca, ktorú môžete odňať v prípade potreby. V zime je dôležitý aj snežný pás, ktorý chráni dieťa pred tým, aby sa sneh nedostal pod bundu. Dôležité je aj sťahovanie koncov rukávov pomocou pružnej manžety či sťahovacieho pásiku. V prípade, ak sú rukávy dlhšie, môžete ich tak ľahko prispôsobiť potrebám Vášho dieťaťa.

Nezabúdajte tiež na drobnosti, ktoré sa zdajú byť bezvýznamné. Napríklad časť pod bradou, ktorá je v styku s kožou dieťaťa a nemala by odierať. Ideálne by mala byť podšitá flísom. U menších detí si zvoľte takú vetrovku, ktorá má vo vnútri ceduľku, na ktorú môžete napísať meno dieťaťa a číslo Vášho telefónu. Významnú úlohu hrá aj usporiadanie vreciek, ktoré by mali mať zapínanie na zips.

Kvalitní bundy za priaznivé ceny

Nová zimná bunda pre deti nemusí byť drahá. Nakupujte v secondhande zimné bundy obľúbených značiek, ako je Next, H&M, GAP, George a iné. Vsaďte si na anglickú módu, na ktorú sa môžete spoľahnúť. Všetky veci sú v perfektnom stave, deti  veľmi rýchlo rastú a bundy prakticky ani nevynosia. Nájdete tu slušivé dievčenské kabátiky, chlapčenské bundy a vesty v rôznych farebných kombináciách.  

Obľúbené značky second hand oblečenia

  • a ďalšie...
  • a ďalšie...